Logo SOS MaS
Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.

608 722 582

Logo SOS MaS
Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.

Webové stránky Potraviny na pranýři, které provozuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce, varují spotřebitele před praktikami provozovatelů webu propagující přípravek Diaxil!

Nabízené potraviny:

Diaxil

Popis stránek:Webové stránky jsou v českém jazyce. Jedná se o reklamní webové stránky. Je zde propagován výrobek Diaxil, který údajně může pomoci odstranit cukrovku v jakémkoli stádiu.    

Na co si dát pozor!!!:

1) Uvedené webové stránky obsahují smyšlený rozhovor s ministrem zdravotnictví ČR.

2) Webové stránky obsahují neoprávněně užité logo Ministerstva zdravotnictví ČR.

3) Webové stránky užívají neoprávněně logo CNN Prima News a imitují internetové stránky tohoto zpravodajského portálu.

4) Propagovaný výrobek Diaxil vzbuzuje dojem, že je léčivým přípravkem. Ve skutečnosti se jedná o potravinu (doplněk stravy). Není registrovaným léčivým přípravkem v ČR.  

5) V textech na webových stránkách jsou v souvislosti s výrobkem Diaxil používána tzv. léčebná tvrzení a neschválená zdravotní tvrzení o propagované potravině v rozporu s právními předpisy.

6) Provozovatel webových stránek na nich používá nekalé obchodní praktiky (Osoba uváděná na webových stránkách nikdy nerealizovala prezentovaný rozhovor a nikdy nepropagovala zmiňovaný produkt. Nepravdivé časové omezení nabídky produktu.).  

7) Provozovatel webových stránek je neznámý. Internetová doména „coffeehouse-enjoy.store“ je registrována mimo území ČR (v USA) a držitelem tohoto doménového jména je subjekt z Ruska.

8) Spotřebitel vyplní formulář (jméno a telefonní číslo) na webových stránkách. Poté je kontaktován z telefonní linky, aby uzavřel smlouvu.

9) Vzhledem k tomu, že subjekt spravující uvedenou internetovou doménu se nachází mimo území ČR, jsou aktivity českých dozorových orgánů vůči provozovateli těchto webových stránek velmi omezené.

Varování bylo na webu Potraviny na pranýři zveřejněno dne 27. 1. 2023, výše uvedené webové stránky nabízející přípravek Diaxil jsou k dnešními dni stále aktivní a používají výše uvedených praktik. Spotřebitelům nedoporučujeme nákup na výše uvedených stránkách.

Zdroj: www.potravinynapranyri.cz – Rizikové weby. Dostupné on-line: Potraviny na pranýři | nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny | https://coffeehouse-enjoy.store/landings/diaxil/kma/cs/v1/?clickid=336a4qdd53va221d&campaign=6472&user_id=100&pxdom=Unknown&px=1632036820524380&coddostupa=854&fbclid=lwAR2nlE7l0xfza47L4owXj1gM9e__qsJBxCoauSLGR1r3g5Tl6hfESzTmMv0 (potravinynapranyri.cz)

Obrázek: pixabay.com