Logo SOS MaS
Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.

608 722 582

Logo SOS MaS
Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.

České cestovní kanceláře jsou ze zákona pojištěny pro případ úpadku/alternativně mají bankovní záruku a současně jsou zajištěny tzv. Garančním fondem CK. Cestující, kteří kupují zájezdy organizované českými cestovními kancelářemi mají tak dvojí zajištění v případě krachu. Platná legislativa jim zaručuje, že jim jsou v případě insolvence CK vráceny veškeré finance za zájezdy.

 

Cestujícím proto vždy doporučujeme ověřit, že zájezd je organizován zajištěnou cestovní kanceláří. Jejich seznam je dostupný na portále Ministerstva pro místní rozvoj zde.

 

Cestovní kanceláře představují podnikatelský sektor, který poskytuje spotřebitelům velmi silné finanční záruky u zakoupení zájezdů. Oproti jiným sektorům, které nejsou pojištěny vůbec.

 

Cestovní kancelář FlyDovolená s.r.o., IČ: 078 69 819 byla zajištěna v rámci Colonnade Insurance S.A. Rozsah pojištění je poskytován dle ustanovení Všeobecných pojistných podmínek, pojistné smlouvy a příslušnými ustanoveními zákona č. 159/1999 sb. FlyDovolená není členem Asociace cestovních kanceláří ČR.

 

Cestujícím, kteří jsou aktuálně v zahraničí s uvedenou cestovní kanceláří, doporučujeme vyčkat na oficiální stanoviska CK a pojišťovny Colonnade Insurance, a to i v souvislosti se zakoupením letenek vlastní cestou apod. Repatriaci do České republiky bude zajišťovat pojišťovna.

 

 

Zdroj: Asociace cestovních kanceláří, Tisková zpráva ze dne 9. srpna 2024

Dostupné online: https://www.ackcr.cz/aktuality-pro-verejnost/v-pripade-upadku-ceske-cestovni-kancelare-jsou-finance-klientu-chraneny/